Når du slutter å drive med noe, blir du gammel

Erik Fische fra Trondheim fylte nylig 60 år. Likevel gleder han seg som en unge de gangene han kommer seg ut i snøen – og aller helst i alpinbakken.

Kundecase - Erik gleder seg til mange skiturer i Bymarka.

Erik gleder seg til mange skiturer i Bymarka.

Interessen for alpint har han hatt helt siden han var ung og drev med det aktivt. Nå er han med i Trondhjem Alpinliga, en veteranklubb for alpinister som nekter å legge slalomskiene på hylla. Han har også deltatt i veteran-NM ved flere anledninger. Før drev han også mye med motorsport, men det har avtatt med årene.

Erik har også gjenoppdaget langrenn etter mange år. Han har gått til anskaffelse av nye smørefrie langrennsski, som han ikke har fått brukt så mye ennå, siden han pådro seg en skulderskade rett før jul. Men han ser frem til mange fine og solfylte skiturer i Bymarka vest for Trondheim utover vinteren.

Det er først når man slutter å drive med noe at man blir gammel

– Det er alltid sol i Trondheim, sier han med et smil.

Hadde det ikke vært for at jeg selv har vært i Trondheim ved flere anledninger, ville jeg tatt ham på ordet.

Sosial og aktiv

Erik nikker seg enig i påstanden om at det er først når man slutter å drive med noe at man blir gammel. Han har derfor alltid et prosjekt eller to på gang.

6 grunner til å ta vitamin K2 og D3 i samme kapsel:
  • Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benbygning
  • Vitamin K2 bidrar til normal blodlevring
  • Vitamin D bidrar til å opprettholde god benbygning
  • Vitamin D bidrar til normale kalsiumnivåer i blodet
  • Vitamin D bidrar til å støtte god muskelfunksjon
  • Vitamin D støtter immunsystemets normale funksjon

– De andre i familien kaller meg gammel, men de sier også at jeg bare blir mer og mer barnslig med årene, sier Erik som har to voksne barn.

På fritiden liker han ellers å gå turer, og da gjerne med kona. De tilbringer dessuten mye tid på hytta på Fosen, sommer som vinter. En flott hytte ved havet som de har bygd selv.

– Det tok noen år å få den ferdig, selv med god hjelp fra venner. Den er bygd på dugnad, sier han og legger til at det alltid er noe som skal fikses der.

Naturlig nok er Erik oftere på hytta i sommerhalvåret enn han er om vinteren, men den er i bruk hele året og han inviterer mer enn gjerne gode venner dit.

Elsker opplevelser

Tilbake i 2011 tilbragte Erik syv måneder om bord i en seilbåt sammen med venner. De seilte over Atlanteren og rundt omkring i Karibien i fem måneder. En opplevelse for livet.

– Som en ekstra forsikring for å opprettholde normal benhelse fikk jeg et tips om å ta K2 vitamin

– Vi var seks mann om bord på turen. Det ble til tider ganske tett, både på godt og vondt, sier han.

God helse er viktig for Erik, slik at han skal kunne nyte alle skiopplevelsene gjennom vinteren, enten det er langrenn eller alpint. Mye kan han gjøre selv, men som en ekstra forsikring for å opprettholde normal benhelse fikk han et tips om å ta K2 vitamin for fem år siden, og det har han fortsatt med siden.

Kundecase -

K2 Vitamin Infinity, som inneholder hele 200 mikrogram MenaQ7-K2 vitamin pluss vitamin D, setter i gang viktige prosesser i kroppen allerede fra første kapsel.

– Selv om jeg ikke har trent aktivt de siste årene, føler jeg at jeg er i god form. Jeg merker positive resultater og føler meg sterkere i skjelettet av kombinasjonen mellom et aktivt friluftsliv og K2, sier han.

Forrige gang vi snakket med Erik, for omtrent et år siden, fortalte han at han hadde ambisjoner om å begynne med styrketrening på et treningssenter. Det har han nå gjort, og han trener et par ganger i uka.

– Jeg merker positive resultater og føler meg sterkere i skjelettet

Det å trene styrke er viktig for å holde kroppen i gang – og ikke minst for å forebygge og redusere det naturlige benmassetapet som begynner allerede ved fylte 30 år. Men du trenger ikke nødvendigvis å gå på et treningssenter. Det finnes mange styrkeøvelser du enkelt kan gjøre hjemme hos deg selv.

– Hva gleder du deg til i morgen?

– Det høres kanskje litt rart ut, men jeg gleder meg til at vi skal på middag hos svigermor i morgen, avslutter den livsglade og spreke 60-åringen fra Trondheim.