– Jeg kjeder meg aldri

Aud Maartmann (86) på Røa i Oslo har holdt seg aktiv i hele sitt liv, og det har hun tenkt å fortsette med i mange år fremover. Hun er tross alt yngst i venninnegjengen.

– Vi er spreke alle sammen, men det er bare jeg som fortsatt kjører bil, sier hun.

Det er venninnene hennes glade for, for Aud pleier å kjøre og hente dem når de skal i selskaper hos hverandre. Noe de er ganske ofte.

På spørsmål om hvordan hun holder seg så sprek i sin alder, svarer hun at hun alltid har noe å drive med. Da jeg ringer har hun nettopp kommet hjem fra korøving.

– Jeg burde sikkert startet med K2 vitamin for lenge siden, men det er aldri for sent

Korsang er noe hun har drevet med i mange år – både her hjemme og i Canada, hvor hun bodde i fem år mens hun jobbet som sekretær og bokholder for et arkitektfirma i Toronto. I Canada sang hun også i en kvartett, og opptrådte blant annet i både radio og TV.

– Hvis jeg skal leve et liv til, så skal jeg passe på å synge, sier hun med et smil.

Sangkarrieren startet da hun vant norgesmesterskapet i refrengsang i 1949, og hun har blant annet sunget i oppsetningen av musikalen Annie Get Your Gun.

En aktiv hverdag

6 grunner til å ta vitamin K2 og D3 i samme kapsel:
  • Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benbygning
  • Vitamin K2 bidrar til normal blodlevring
  • Vitamin D bidrar til å opprettholde god benbygning
  • Vitamin D bidrar til normale kalsiumnivåer i blodet
  • Vitamin D bidrar til å støtte god muskelfunksjon
  • Vitamin D støtter immunsystemets normale funksjon

Ellers så svømmer hun fast en gang i uken.

– Svømming holder meg myk og rask i kroppen, sier hun.

Aud er praktisk anlagt, og skifter både lyspærer og trekker lampeledninger selv. Hun har også revet en vegg og isolert et tilbygg på hytta sammen med sin datter. I tillegg har hun beiset hytta mange ganger.

Det var hennes fetter på 77 år som gjorde henne oppmerksom på hva K2 vitamin kan gjøre for kroppen. Nå har hun startet med kosttilskuddet selv.

– Jeg burde sikkert startet med K2 vitamin for lenge siden, men det er aldri for sent, sier hun.

K2 Vitamin Infinity med vitamin D3 bidrar til normal blodlevring og støtte god muskelfunksjon. Kosttilskuddet med MenaQ7-K2 vitamin kan vise til dokumenterte studier, som blant annet ligger til grunn for helsepåstanden godkjent av EFSA – Europas matsikkerhetsorgan.

God hjernetrim

Kundecase - Aud liker veldig godt å gå turer, selv når det er kaldt.

Aud liker veldig godt å gå turer, selv når det er kaldt.

Aud har alltid elsket å løse kryssord. I de senere årene har hun i tillegg blitt en stor fan av sudoku.

– Jeg kjeder meg aldri, og kaster meg over alle oppgaver jeg finner, og løser i gjennomsnitt en oppgave om dagen. Det er god trim for hjernen, sier hun og legger til at hun også liker å lese krimbøker, men hun er også glad i store familiekrøniker.

Ut i naturen

Aud elsker også å gå i skog og mark. Gjerne også i fjellet, selv om det har blitt litt mindre av det med årene. Hun har hytte 930 meter over havet i Bagn i Valdres, og gleder seg til hun snart skal dit med sin datter på 46 år, som liker å gå på ski.

– Jeg kjeder meg aldri

– Jeg gikk også mye på ski tidligere, men det kan jeg dessverre ikke lenger. Det er et stort savn, sier hun og forteller at det nå er tre år siden hun tok sin siste skitur.

Men Aud drar gjerne på hytta for det.

– Vi har dratt på hytta i alle år i høstferier, vinterferier og påskeferier. Pluss at det blir flere turer om sommeren. Det er blitt en tradisjon, så det fortsetter vi med.

Aud forteller også at hun fortsatt er en ivrig bærplukker. Favorittene er villbringebær, men hun plukker også mye tyttebær.

Jakt og fjellklatring

Det er ikke lite den spreke 86-åringen har foretatt seg opp gjennom årene. Hun har blant annet klatret lille Matterhorn i de sveitsiske alper, en fjelltopp som ruver nesten 4000 meter over havet.

Tenk å ha en så full agenda når man er 86 år

Hun har også vært en ivrig jeger og skutt både ryper og rådyr.

– En gang fikk jeg til og med en doublé, forklarer hun. Og dette kan hun mye om. Kanskje ikke så rart ettersom hun fikk en hagle i morgengave da hun giftet seg.

Aud har også drevet med fluefiske, og blant annet fått en ørret på 2,2 kilo på tørrflue.

– Hva gleder du deg til i morgen? spør jeg.

– I morgen? Vent litt, da må jeg sjekke boken min.

Tenk å ha en så full agenda når man er 86 år, tenker jeg før hun kommer tilbake.

– Jo, i morgen skal jeg først hjelpe til på Piloten Arena, som er en sosial møteplass for eldre som begynner å bli demente. Jeg er der en gang i måneden fra kl 10 til 14. Da prater jeg med dem og hjelper til på kjøkkenet, sier hun.

– Etter det skal jeg på middag til en god venninne, som jeg også skal på harrytur med til Sverige dagen etter, avslutter den evigunge sprudlende damen fra Røa.