Har tatt vitamin K2 i 12 år

På toppen av Oslo, nærmere bestemt på Grefsen, bor ekteparet Eva Unsgaard Trobe (75) og Egil Walther Trobe (84) med vakker utsikt over hovedstaden. Begge har tatt vitamin K2 som kosttilskudd de siste 12 årene.

Det var Egil som aktivt begynte å lete etter vitaminet, etter å ha lest om hva vitamin K2 kan gjøre for kroppen. Til slutt fant han det på apoteket. Da K2 Vitamin kom på markedet et par år etter, slo de til med det samme. Noe de ikke har angret en dag på siden.

Som optiker har jeg lest mye om anatomi og er generelt opptatt av å holde kroppen i orden

– Jeg leste om K2 vitamin og ble veldig interessert. Som optiker har jeg lest mye om anatomi og er generelt opptatt av å holde kroppen i orden, sier Egil.

Han forteller også at han ble offentlig godkjent optiker i 1965. Før det ble han i 1952 den yngste urmakermesteren i landet. Han begynte i lære i Askim i 1947. Senere flyttet han nordover til Bodø i fire år, og videre til Kristiansund i 22 år, før han flyttet tilbake til Østlandet og åpnet Follo Ur og Brillesenter, som i dag er Synsam i Ski. Her jobbet han i 15 år og tok over 15 000 synsprøver. I dag drives forretningen av hans datter og hennes mann.

Bruker hver dag aktivt

Selv om Egil blir 85 år til sommeren føler han seg fortsatt sprek og klar på alle måter. Han trener på treningsstudio to dager i uken og svømmer fast med kona en halvtime hver torsdag. Han liker å holde seg i aktivitet, og spiller 1. baryton i Frelsesarmeens Oslo 3 korps.

Kundecase - Egil gjør fortsatt diverse småjobber ved verkstedbordet sitt.

Egil gjør fortsatt diverse småjobber ved verkstedbordet sitt.

– Jeg har fortsatt verkstedbordet mitt, hvor jeg gjør diverse småjobber, som for eksempel å skifte batteri på klokker og annet småtteri, sier han.

Ellers er han en aktiv PC-bruker og han leser mye.

Eva, som snart fyller 76, er fremdeles i jobb som regnskapssekretær i Det Hvite Bånd, som hun beskriver som “Kristne kvinner mot alkohol”.

Begge er aktive i Frelsesarmeen. Hun er soldat og han er æresmusikkmester.

– Han øver på baryton hver eneste kveld, sier Eva.

På spørsmål om hvordan de holder seg i så god form, svarer hun at de beveger seg mye. Hun går mye hver dag og svømmer en gang i uken.

– Ellers så spiser vi ikke lunsj, sier hun.

Vi skal fortsette med K2 Vitamin resten av livet

– Vi spiser frokost og middag, og en kaffetår til 19-nyhetene. Mellom der blir det bare en banan eller en annen frukt. Vi spiser frokostblanding og egg med brød annenhver dag. Det er viktig å ta vare på helsen, spesielt i vår alder.

Skryter av K2 Vitamin

6 grunner til å ta vitamin K2 og D3 i samme kapsel:
  • Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benbygning
  • Vitamin K2 bidrar til normal blodlevring
  • Vitamin D bidrar til å opprettholde god benbygning
  • Vitamin D bidrar til normale kalsiumnivåer i blodet
  • Vitamin D bidrar til å støtte god muskelfunksjon
  • Vitamin D støtter immunsystemets normale funksjon

Eva kan ikke skjønne at ikke enda flere har fått øynene opp for K2 Vitamin og hva det kan gjøre for å forebygge helsen. Hun har anbefalt det til både kolleger og familiemedlemmer. Blant annet har hennes sønn i Kristiansand nettopp begynt med K2 Vitamin Infinity.

– Vi skal fortsette med K2 Vitamin resten av livet, sier hun.

Eva og Egil giftet seg for 14 år siden. Da hadde Egil vært enkemann i to år, mens Eva hadde vært enke i åtte år. Til sammen har de seks barn, 16 barnebarn og fire oldebarn. De holder god kontakt med familien, men er for mange til at alle samles samtidig.

– Vi tar de i porsjoner. Det blir for mye oppvask, sier hun og ler.

Liker å være sosiale

Eva sitter ofte med strikketøyet på kveldene. Hun strikker både sokker og gensere til barnebarna, så strikkeoppdrag går hun aldri tom for. Ellers liker hun å lese, alt fra historie til koselige bonderomaner. 

Kundecase - Eva trives også godt ved pianoet.

Eva trives også godt ved pianoet.

– Også leser jeg solskinnshistorier for barnebarna, eller spiller speiderkort med ulver og bjørner på. De er dessverre ikke å få tak i lenger, men jeg har tatt vare på dem, sier hun.

Hun er også glad i å lage mat og inviterer gjerne venner på besøk. Det er alltid hyggelig.

– Vi har så fin utsikt her oppe at venner liker å være her. En gang var det en venn som sa “Nærmere himmelen enn dette kan man ikke komme”, forteller hun.

Eva er opprinnelig fra Lyngdal og har beholdt huset som står tomt store deler av året, med en nydelig hage som Egil tar seg av. Hun forteller at han er vanskelig å få inn derfra.

– Vi er der et par måneder hver sommer, og da er det alltid fullt av folk, sier hun.

På spørsmål om hva hun gleder seg til i morgen, svarer hun uten å nøle.

– Jeg gleder meg til hver dag jeg kan stå opp og fortsatt være frisk. Det er ikke en selvfølge i vår alder, avslutter den blide damen på Grefsen.