Du blir aldri for gammel til en aktiv hverdag

Hyppige gåturer, både alene og i en turgruppe, pluss provisorisk styrketrening hjemme, gjør susen for helsen til snart 69 år gamle Thove Kramer Arntsen.

Kundecase - Thove tar seg gjerne en kopp te etter en lang tur med turgruppen.

Thove tar seg gjerne en kopp te etter en lang tur med turgruppen.

Thove er med i en fast turgruppe som går lange turer annenhver uke, uansett vær. Hun liker å treffe de andre i turgruppen og oppdager stadig steder i Bergen og omegn hvor hun ikke har vært før. Men hun går også gjerne turer alene.

– Men jeg er ikke noen racer altså. Folk går forbi meg. Jeg tar det i mitt eget tempo, sier hun.

Hun forteller at hun stort sett går en lang tur hver dag, litt avhengig av været. I tillegg trener hun styrke hjemme på vaskerommet.

– Jeg går stort sett en lang tur hver dag

Hennes eldste sønn er utdannet trener, og vet derfor at regelmessig fysisk aktivitet er viktig for å bevare helsen når man kommer litt opp i årene. Det er ikke nødvendigvis så mye som skal til, det viktigste er at du finner en aktivitet du trives med. Han har lagt alt til rette for både styrke- og balansetrening på vaskerommet hennes.

– Jeg trener i vaskerommet hver mandag og torsdag etter frokost. Der har jeg en stang med vekter, en balansepute og en ribbevegg med utstyr til slyngetrening, sier hun.

Thove har også en stor luftpute som hun står på for å trene balansen.

Glad hun oppdaget K2 Vitamin

Tidligere slet Thove med muskler og benbygningen. Så kom hun over en annonse for K2 Vitamin, og bestemte seg raskt for at dette var noe hun ville prøve.

– Etter bare noen måneder merket jeg en klar forbedring

– Etter bare noen måneder merket jeg en klar forbedring, sier hun.

K2 Vitamin Infinity skiller seg fra andre K2 produkter ved at det inneholder hele 200 mikrogram MenaQ7-K2 vitamin pluss vitamin D3. Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benbygning, og vitamin K2 med vitamin D3 bidrar til å støtte god muskelfunksjon.

Nå har Thove brukt K2 Vitamin Infinity i litt over et år, og hun har ingen planer om å slutte. Heller ikke med treningen.

– Jeg merker stor forskjell hvis jeg ikke trener når vi for eksempel er på ferie. Det blir på en måte som å måtte begynne helt på nytt når jeg kommer hjem igjen, sier hun.

Thove og mannen hennes er på flere sydenturer hvert år, så nå har hun begynt å holde treningen ved like også når de er på ferie.

Nå har Thove brukt K2 Vitamin Infinity i litt over et år, og hun har ingen planer om å slutte

– På forrige tur bodde vi i tredje etasje. Da gikk jeg opp og ned trappene én etasje høyere for hver dag. Den siste dagen gikk jeg helt opp til niende etasje og ned igjen før frokost.

Lidenskap for hobbyen

Men det er ikke trening som er Thoves store lidenskap, det er å lage håndlagde kort og gaveesker.

Kundecase - Thove viser oss de flotte kortene og gaveeskene hun har laget helt selv

Thove viser oss de flotte kortene og gaveeskene hun har laget helt selv

– Det er det jeg driver med når det regner, sier hun med et smil. Og regnværsdager er det vel nok av i Bergen, så vidt meg bekjent.

Produksjonen av kort og gaveesker har tatt seg opp de siste årene, og hun selger litt på ulike messer og markeder. Før jul var hun med på flere julemarkeder.

– Det er bra jeg selger litt, for det koster å kjøpe inn materialer og verktøy til å lage nye ting, sier hun.

Thove forteller at hun henter inspirasjon til det kreative arbeidet flere steder. Hun kan for eksempel få idéer når hun ikke får sove. Dessuten bruker hun nettet aktivt og har mailkontakt med andre som deler den samme interessen.

– Hva gleder du deg til i morgen?

– Jeg gleder meg til å strikke videre på en lue jeg driver med, og kanskje til å lese litt i en god bok, sier hun.Thove er glad i krim, både bøker og TV-serier. Hun liker nordisk og britisk krim bedre enn de amerikanske seriene. Hun er også glad i å strikke. Noe som sikkert barnebarna hennes nyter godt av.

– Jeg gleder meg egentlig til hver dag jeg, avslutter den spreke damen fra Bergen.