– K2 hjelper meg å holde motoren i gang

At skuespiller Per Christian Ellefsen (66) liker å ha mye å gjøre på jobb, er det ingen tvil om. Privat er han også opptatt av å være aktiv, og mener at livet bare blir bedre med alderen – men innrømmer at det ikke kommer gratis.

Per Christian forteller at han tidlig ble oppmerksom på hva som skjer med kroppen når den blir eldre. Som at benmassen i kroppen reduseres allerede fra fylte 30 år, og at den må bygges opp igjen kontinuerlig. Eller at god helse og god form ikke lenger kan tas for gitt.

Kundecase - – I dag er 66 år bare en mellomstasjon på veien til å bli gammel.

– I dag er 66 år bare en mellomstasjon på veien til å bli gammel.

– Alt går liksom på skinner til du runder førti eller deromkring. Etter det må du faktisk ta noen tak selv for å beholde vekt og form. For nå går ikke alt av seg selv lenger. Man må rett og slett jobbe litt for å vedlikeholde kroppen.

Nettopp derfor tror han det er smart å ta K2 Vitamin Infinity, som inneholder de viktige vitaminene K2, D3 og B1.

Sammen bidrar disse til å vedlikeholde benbygningen og hjerte- og muskelfunksjonen din. Per Christian hiver i seg et par kapsler daglig.

– Det hjelper meg å holde motoren i gang, samtidig som det vedlikeholder benmassen, sier han.

Frisk og oppegående så lenge som mulig

PER CHRISTIAN ELLEFSEN
  • Født 14. februar 1954.
  • Norsk teater- og filmskuespiller.
  • Fast ansatt ved Nationaltheatret siden 1997. Før dette jobbet han 16 år ved Oslo Nye Teater.
  • Kjent for sin rolletolkning som Elling, først på teateret, så i filmtriologien basert på bøkene til Ingvar Ambjørnsen.
  • Den første filmen Elling fra 2001 ble nominert til Oscar. Rollen ga Per Christian Ellefsen Nordisk Filmpris i 2002.
  • Han fikk Gullruten for beste mannlige skuespiller i TV-serien Soria Moria på NRK i 2001.

– Vi skal jo plutselig bli så gamle alle sammen. Da er det viktig å være frisk og oppegående nettopp i denne siste delen av livet også, slik at man kan gjøre det man egentlig vil, så lenge man vil, fortsetter Per Christian.

Vi kunne ikke sagt oss mer enige. Selv har den folkekjære skuespilleren rukket å bli 66 år, noe som en gang ble regnet for å være gammelt. Nå er det ingen alder.

– I dag er 66 år bare en mellomstasjon på veien til å bli gammel, sier han med et glimt i øyet.

Per Christian tar det populære kosttilskuddet som et supplement til en sunn og aktiv livsstil. Han forteller at han har stor tro på K2-vitamin, men ikke alene. 

– Fysisk aktivitet og et sunt og variert kosthold er jo så viktig. Og husk, fysisk aktivitet kan være så mangt. Du trenger ikke nødvendigvis trene eller bestige fjelltopper hele tiden. Det kan holde lenge med en gåtur i rask gange.

Kjenner hvor viktig det er å ta vare på kroppen

Skuespilleren varierer mellom sykling, skiturer, skogsturer, jogging og yoga for å holde seg i form. I tillegg har han tro på at det er de daglige gjøremålene som gir resultater, og pisker for eksempel krem for hånd.

Kundecase - Per Christian med sin gamle Toyota Hiace 83.

Per Christian med sin gamle Toyota Hiace 83.

– Dessuten er det å arbeide som skuespiller alt annet enn stillesittende. Sånn sett er jeg heldig som får med meg mye aktivitet også på jobb.

Da vi besøkte Per Christian hjemme på Grefsen i Oslo la vi godt merke til den gamle Toyota Hiace 83-modellen som sto parkert utenfor. Du vet, den varebilen som blant andre alle grønnsakshandlere kjørte rundt i på åttitallet.

Når vi spør om han tar best vare på seg selv eller Toyota’n, svarer han ettertenksomt:

– Jeg har vel noen rustflekker her og der jeg også, men som 66-åring kjenner jeg på hvor viktig det er å ta vare på kroppen. Jeg vil at den skal virke i mange år fremover – og det skal jeg fortsette å jobbe for, avslutter Per Christian Ellefsen med et smil.