Alt varer lenger med litt vedlikehold

Utenfor hjemmet til skuespiller Per Christian Ellefsen på Grefsen i Oslo står en gammel Toyota Hiace 83-modell. Du vet, den varebilen som blant andre alle grønnsakhandlere kjørte rundt i på åttitallet. Det sier noe om Per Christian, nemlig at han liker å ta vare på ting – kanskje også kroppen sin?

Teater- og filmskuespiller Per Christian Ellefsen har vært fast ansatt ved Nationaltheatret helt siden 1997. Før dette jobbet han 16 år ved Oslo Nye Teater. Ellefsen er kanskje aller mest kjent for sin rolletolkning som Elling, først på teateret, så i filmtriologien basert på bøkene til Ingvar Ambjørnsen.

Den første filmen Elling fra 2001 ble nominert til Oscar, og rollen ga Per Christian Ellefsen Nordisk pris for beste mannlige filmskuespiller i 2002. Året før fikk han Gullruten for beste mannlige skuespiller i TV-serien Soria Moria på NRK.

– Det hjelper meg å holde motoren i gang

Så på spørsmål om hva han tar best vare på; seg selv eller Toyota’n? svarer Ellefsen omtenksomt.

– La meg si det sånn. Jeg har vel noen rustflekker her og der jeg også, men som 66-åring kjenner jeg jo på hvor viktig det er å ta vare på kroppen, så den også skal kunne virke i mange, mange år fremover. Jeg tror på godt vedlikehold av kroppen, og det er de daglige gjøremålene som gir resultater.

Ellefsen forteller at han tidlig ble oppmerksom på hva som skjer med kroppen når den blir eldre.

Kundecase -

– For meg har det alltid vært fint å gjøre litt forskjellige ting for å holde meg i form. Så jeg varierer mellom sykling, skiturer, skogsturer, jogging og yoga, alt etter hva som passer inn i hverdagen.

– Dessuten er det å arbeide som skuespiller alt annet enn stillesittende. Sånn sett er jeg jo heldig som får med meg mye aktivitet også når jeg er på jobb. Og nå når jeg har blitt kjent med K2 Vitamin Infinity, hiver jeg i meg et par kapsler daglig. Det hjelper meg å holde motoren i gang, samtidig som det vedlikeholder benmassen.

Kroppen forandrer seg med alderen

Allerede fra fylte 30 år reduseres benmassen i kroppen, og den må bygges opp igjen kontinuerlig. K2 Vitamin Infinity inneholder de viktige vitaminene K2, D3 og B1, som sammen bidrar til å vedlikeholde benbygningen og hjerte- og muskelfunksjonen din.

– I dag er 66 år bare en mellomstasjon på veien til å bli gammel

– Alt går liksom på skinner til du runder førti eller deromkring. Etter det må du faktisk ta noen tak selv for å beholde vekt og form. For nå går ikke alt av seg selv lenger. Man må rett og slett jobbe litt for å vedlikeholde kroppen.

– Vi skal jo bli så gamle nå alle sammen plutselig, og da er det jo viktig å være frisk og oppegående nettopp i denne siste delen av livet også, slik at man kan gjøre det man egentlig vil, så lenge man vil. Før var jo en 66-åring veldig gammel, men sånn er det ikke lenger. I dag er 66 år bare en mellomstasjon på veien til å bli gammel, sier han.

Viktig å ha noe å gjøre

Kundecase -

Per Christian har alltid vært aktiv som person. Han liker å ha mye å gjøre. Ved siden av jobben driver han med Bikram yoga, som blant annet er godt for både muskler, ledd og blodsirkulasjonen i kroppen.

– Jeg er opptatt av mye. Japanske hager for eksempel. Jeg har et lite japansk hjørne på Grefsen, med karpedam omkranset av store tunge kalksteiner hentet hjem fra Asker.

Han sier at han har stor tro på K2-vitamin, men ikke alene.

– Nyt og gled deg over livet og alt du kan foreta deg

– For meg handler det om små hverdagslige gjøremål som til sammen kan gjøre en stor forskjell. Fysisk aktivitet, et sunt og variert kosthold er jo så viktig. Og husk, fysisk aktivitet kan være så mangt. Du trenger ikke nødvendigvis trene eller bestige fjelltopper hele tiden. Det kan holde lenge med en gåtur i rask gange. Til og med små dagligdagse gjøremål er med på å vedlikeholde kroppen din.

– Det går for eksempel an å piske krem for hånd. Du trenger ikke nødvendigvis en miksmaster. Så nyt og gled deg over livet og alt du kan foreta deg, avslutter Per Christian Ellefsen med et smil.