Aldri en dag uten noe å gjøre

Som pensjonist skal egentlig Liv Karin Linnerud (68) nyte rolige dager og slappe av hjemme i Skiptvet, men det har den spreke “unge damen” rett og slett ikke tid til. Hun har alltid et prosjekt eller to på gang.

Kundecase -

Selv om Liv Karin flyttet til Skiptvet fra Asker  for godt over 30 år siden, ser hun fortsatt seg selv som en Asker-jente. Dit kjører hun også minst én gang i uken for å besøke sin mor og far på henholdsvis 93 og 98 år.

– Jeg har også en tante på 101 år som var på besøk her i sommer, sier hun. Det må være gode gener i den familien, tenker jeg.

– Her er det alltid noe å drive med

I Skiptvet bor Liv Karin med samboer i et sjarmerende hus med en naturtomt på nesten to mål. Da jeg kommer gående opp steinhellene i hagen mot inngangen treffer jeg henne i full sving ute.

– Her er det alltid noe å drive med, sier hun.

– Dessuten kjeder jeg meg fort hvis jeg sitter stille.

Hun forteller at hun liker å jobbe i hagen om sommeren, men at hun også bruker den mye på vinterstid.

Kundecase -

– Jeg elsker å være ute, og jeg kan godt sitte ute selv om det er kaldt. Det er bare å kle godt på seg, sier hun.

På spørsmål om hvordan hun holder seg i så god form, svarer hun at hun elsker å gå turer. Sommer som vinter, og da gjerne i fjellet. Hytta på Golsfjellet er flittig i bruk, og dit tar hun gjerne med venninner på fjellturer om høsten og skiturer om vinteren. Barn og barnebarn er også med iblant. Ellers svømmer hun fast i en time hver uke i den lokale svømmehallen på hjemstedet.

Noe måtte gjøres

– Jeg føler meg yngre nå enn jeg gjorde for fem år siden, forteller hun.

 Den gangen slet hun med stive muskler. Til tider var hun så stiv i kroppen at hun nesten ikke kom seg opp av stolen.

– Jeg elsker å gå turer

Så fikk hun høre om hva K2 vitamin kan gjøre for kroppen, og bestemte seg for å prøve. Etter tre måneder merket hun en klar forbedring. Hun bruker det fortsatt, og har ingen planer om å slutte.

Inntak av K2 Vitamin Infinity med vitamin D3 bidrar til å opprettholde normal blodlevring og støtte god muskelfunksjon. Kosttilskuddet med MenaQ-K2 vitamin kan vise til dokumenterte studier, som blant annet ligger til grunn for helsepåstanden godkjent av EFSA – Europas matsikkerhetsorgan.

Full av pågangsmot

Det neste nært forestående prosjektet Liv Karin skal kaste seg over er å pusse opp veggen inn til kjøkkenet.

Kundecase -

– Jeg tenker å ta den veggen senere i dag, sier hun.

Hun har alltid vært full av pågangsmot, og hjelper gjerne andre med oppussing. Blant annet har hun hjulpet til med å pusse opp fire leiligheter på Torshov i Oslo for datteren sin. Den siste var en loftsleilighet på tre etasjer. Hun har også vært med og pusset opp en restaurant som en venninne driver i Spania.

– Jeg føler meg yngre nå enn jeg gjorde for fem år siden

– Jeg er nok litt hønemor og hjelper til over alt. De sier jeg er for snill, men jeg spøker med at jeg har gått på nei-kurs, sier hun med et smil.

Det er når hun forteller alt hva hun har gjort opp gjennom årene jeg skjønner at hun alltid har vært full av pågangsmot. I sine yngre dager jobbet hun som modell.

Liv Karin har drevet klesbutikk og restaurant, hvor hun selvfølgelig rev ut alt av interiør og pusset opp fra grunnen av. Hun har også drevet med engrossalg av sportsklær fra et stort eget lager, vært drosjesjåfør og jobbet på Dikemark Sykehus innen psykiatrien. I tillegg har hun vært reiseleder og guide på turer til St. Petersburg i Russland. Sammen med samboeren har hun også drevet med travhester i stor stil.

Liv Karin sin lidenskap er klær og interiør. Hun er glad i å sy om gamle klær og pusse opp brukte gjenstander. Den koselige stua på Skiptvet bærer preg av at hun har reist mye og at hun liker å kjøpe med seg rariteter hjem.

– Forrige gang kom jeg hjem med en gammel dør, forteller hun.

Hun er også glad i å male, og maler både med olje og akryl. I tillegg maler hun mye på glass, og hun lager porselensdukker fra bunnen av.

6 grunner til å ta vitamin K2 og D3 i samme kapsel:
  • Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benbygning
  • Vitamin K2 bidrar til normal blodlevring
  • Vitamin D bidrar til å opprettholde god benbygning
  • Vitamin D bidrar til normale kalsiumnivåer i blodet
  • Vitamin D bidrar til å støtte god muskelfunksjon
  • Vitamin D støtter immunsystemets normale funksjon

– Hva gleder du deg til i morgen? spør jeg.

– Jeg gleder meg til å lage grønnsakssuppe som jeg skal ha med til faren min på søndag, sier hun, og forteller at hun lager to svære gryter når hun først gjør det. Når det er fersk suppe kommer også barna hennes gjerne på besøk.

Liv Karin har fem egne barnebarn pluss to bonus-barnebarn i alderspennet 3 til 26 år. Hun har meget god kontakt med dem og tar de gjerne med på shopping.

– Jeg godkjenner også kjærester for barnebarna, sier hun med et smil.

Hun avslutter med å fortelle at hun syns livet er for kort til at man skal slite med plager. Liv Karin er overbevist om at K2 Vitamin Infinity gjør henne i stand til å utnytte alle mulighetene hver dag byr på.