I eldre steinalder, da vi var jegere og sankere, fikk vi nok vitamin K2 gjennom maten. Vi levde også stort sett utendørs, og vi fikk mer sollys og D-vitamin. Vitaminene K2 og D støtter hverandre i viktige biokjemiske prosesser i kroppen.

Vitamin K2 har mange og svært viktige biologiske funksjoner i kroppen vår. Det har lenge vært kjent at dette vitaminet beskytter produksjonen av beinvev, og at det ved å forhindre forkalkninger i kroppens bløtvev, bidrar til normal hjertehelse.

Det viser seg nemlig at vitamin K2 har evne til å «skru på» to livsviktige proteiner i kroppen: Matrix gla-protein og osteokalsin. Når disse proteinene aktiveres blir mange typer kroppsvev påvirket, blant annet bløtvev i hjernen, lever, nyrer og tarmer – i tillegg til beinvev og bindevev i hele kroppen.

Det vi mistet ved evolusjonen

Da menneskene for tusenvis av år siden begynte å temme dyr, sluttet vi samtidig å jakte og sanke så mye som før. Vi begynte også å dyrke jorden og kostholdet endret seg gradvis. Utvikling medførte at posisjonene i næringskjeden endret seg. Da vi begynte med tamdyr  i innhegninger, foret vi dem med det samme som de hadde spist som ville. Dyrene gå oss proteiner, fett, mineraler og vitaminer – ikke minst vitamin K2.

K2 Vitamin Infinity -

Dyrene vi holdt beitet friskt gress, planter og andre vekster som gjennomgikk fotosyntese, dette foret ble videre omdannet til mange viktige næringsstoffer i dyrenes fordøyelse. Når vi så mennesker spiste disse dyrene, eller produkter fra dem – fikk vi nyttiggjort oss av mineralene i jorden og energien fra solen.

For rundt 100 år siden begynte den store effektiviseringen av jordbruket. Beitende dyr på engene ble satt i fabrikk produksjon, og kostholdet vårt forandret seg totalt. Kostnadene for både produsenter og forbrukere ble lavere, men den økonomiske gevinsten skulle vise seg ha høy helsemessig pris – blant annet at kildene til vitamin K2 nærmest forsvant.

Dagens gode kilder til vitamin K2

Gammelost, rakfisk og roquefort er rike på vitamin K2 andre kilder er smør fra kyr som har gresset store deler av året, eggeplomme, lever og fermentert (gjæret) mat. Selv om fermenterte mat – og drikkevarer som kombucha og kimchi er relativt nytt i Norge, er fermentering noe vi har holdt på med lenge. Øl, rakfisk, surkål og gammelost er eksempler på dette – det er matvarer som gir oss det viktige vitamin K2.

Hvorfor bruke vårt vitamin K2 produkt?

K2 Vitamin Infinity inneholder de tre viktige vitaminene K2, D3 og B1 og er markedsleder på K2 vitamin i Norge. Nå har vi ytterligere forbedret produktet gjennom å tilsette vitamin B1 som gir følgende helsepåstander godkjent av norske myndigheter 

  • Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benbygning
  • Vitamin B1 bidrar til normal hjertefunksjon
  • Vitamin D3 bidrar til å støtte normal muskelfunksjon
  • Vitamin D3 støtter immunsystemets normale funksjon
K2 Vitamin Infinity -

Råd og veiledning om tilskudd av vitamin K2:

Personer som bruker blodfortynnende legemiddelet Marevan (warfarin) bør konsultere lege før bruk av K2-vitamin.

Det finnes ingen offisielle norske anbefalinger om inntak av vitamin K2, K2 Vitamin Infinity inneholder 200 ug og er sterkest på markedet. En kapsel daglig er derfor et godt utgangspunkt.

Vår K2 Vitamin inneholder MenaQ7-vitamin K2 av høy kvalitet, som produseres av NattoPharma, et norsk biotekselskap.