K2 Vitamin Infinity til hele Norge

Stadig flere i vårt langstrakte land får øynene opp for K2 Vitamin Infinity som et viktig supplement til det vanlige vestlige kostholdet.

I 2013 gjennomførte Universitetet i Tromsø (UiT) en omfattende undersøkelse om nordmenns forhold til kosttilskudd. Undersøkelsen viste at allerede da brukte 70 prosent av den norske befolkningen kosttilskudd i en eller annen form.

Til sammen bruker vi rundt 3 milliarder kroner årlig på kapsler, piller eller drikker som er ment å supplere kostholdet. Med andre ord bruker hver enkelt av de som kjøper kosttilskudd i gjennomsnitt 1400 kroner i året. For kun 2 kroner dagen, kan du prøve det prisbelønte vitaminet K2 Vitamin Infinity.

Tar man i tillegg med det vi bruker på besøk hos alternative behandlere, er summen nærmere 5 milliarder kroner årlig. Undersøkelsen viste at kvinner har en større tendens enn menn til å bruke penger på alternativ behandling og kosttilskudd.

K2-infografikk-2

Visse mengder K2 i mat

Mens du ofte får tilstrekkelige mengder av både vitamin A, B, C og D gjennom et variert kosthold bestående av blant annet frukt, grønnsaker, kjøtt og fisk, er det ikke helt det samme med vitamin K2.

Vitamin K finnes i to former, K1 og K2, som begge forekommer i animalske produkter – men i små mengder. K2-vitamin dannes faktisk av bakterier i mage- og tarmkanalen hos dyr, og av animalske produkter er det lever og visse modnede oster som inneholder mest av vitaminet.

K2 dannes også ved gjæring av grønnsaker og det er spesielt mye vitamin K2 i retten natto, bestående av gjærede soyabønner.*

Det betyr at du kan få i deg visse mengder K2 via maten, men du kan også velge å ta kosttilskuddet K2 Vitamin Infinity.

*Kilde: matportalen.no

K2-infografikk-1

Hva er kosttilskudd?

Myndighetene definerer kosttilskudd som konsentrerte kilder av vitaminer og mineraler eller andre stoffer med ernæringsmessig og/eller fysiologisk effekt, som omsettes i ferdigpakket og dosert form.

Kosttilskudd hører inn under matloven, og regnes derfor ikke som legemidler.

Hvor selges kosttilskudd?

Kosttilskudd selges i dag gjennom mange kanaler. Dagligvareforretningene står for omtrent 31 prosent av omsetningen, mens helsekostforretningene står for rundt 28 prosent og apotekene for 22 prosent.

Smart å ta K2-vitamin i kapselform som et daglig supplement til kostholdet

Selv om det er vanskelig å finne konkrete tall, tyder mye på at Internett og postordre er kanalen hvor det omsettes aller mest kosttilskudd i Norge.

Omega-3 (fra fiskeolje og rapsolje) er den store bestselgeren, mens K2-vitamin ligger på topp tre i mange kanaler.

Andre kosttilskudd som selger mye er D vitamin, C vitamin og Multi vitamin-mineraler.

K2-infografikk-3

Sunne matvaner

Nordmenn er opptatt av å spise sunt. Vi spiser stadig mer frukt og grønt, mens forbruket av sukkerholdige matvarer minsker.

6 grunner til å ta vitamin K2, D3 og B1 i samme kapsel:
  • Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benbygning
  • Vitamin K2 bidrar til normal blodlevring
  • Vitamin B1 bidrar til å opprettholde normal hjertefunksjon
  • Vitamin D bidrar til normale kalsiumnivåer i blodet
  • Vitamin D bidrar til å støtte god muskelfunksjon
  • Vitamin D støtter immunsystemets normale funksjon

Derfor øker også interessen for økologiske matvarer. Årlig bruker vi nå nærmere 2 milliarder kroner på økologisk mat. Et tall som er stadig stigende.

Forskjellen på økologisk mat og konvensjonell mat er først og fremst at økologisk mat inneholder mindre plantevernmiddelrester enn konvensjonell mat. Regjeringen har som mål at 15 prosent av all matproduksjon i Norge skal være økologisk innen 2020.

Dokumentert effekt

Det er flere produkter på markedet som inneholder K2-vitamin, men kun produktet som inneholder MenaQ7-K2 vitamin kan vise til dokumentert effekt fra studier utført på mennesker.

K2 Vitamin fra TG Montgomery inneholder MenaQ7-K2 vitamin, vitamin D og vitamin B1.