Hva menes med normal muskelfunksjon?

Muskelmassen i kroppen reduseres naturlig med alderen. Derfor er det viktig å gjøre det du kan for å vedlikeholde muskelfunksjonen, slik at du kan fortsette å gjøre dine dagligdagse gjøremål uten problemer.

Noe av det enkleste du kan gjøre er å sørge for å få i deg nok vitamin D, som har innvirkning på flere funksjoner og prosesser i kroppen din, deriblant vedlikehold av muskler og benbygning. Vitamin D er et fettløselig vitamin, som betyr at det lagres i kroppens fettvev over tid slik at kroppen kan hente ut det den trenger til enhver tid. 

Teknisk sett er faktisk ikke vitamin D et vitamin, ettersom kroppen selv produserer det når naken hud eksponeres for direkte sollys. Men her oppe i Norden er det ikke alltid tilstrekkelig med solrike dager, noe du sikkert har lagt merke til. Derfor lønner det seg å tilføre D-vitaminer gjennom kostholdet, for eksempel ved å spise fet fisk og drikke melk.

Sørg for å få nok mosjon

Sammen med et normalt sunt kosthold er tilstrekkelig med mosjon viktig for å vedlikeholde musklene og benbygningen i kroppen din. Du trenger ikke nødvendigvis trene, det kan holde med en gåtur i rask gange. Det viktigste er at du blir litt andpusten og at du får litt raskere puls enn ellers. Men når det er sagt, er trening selvfølgelig også bra. 

Kosttilskuddet inneholder dagsbehovet av vitamin K2 og vitamin D3

Vitamin D har sammen med vitamin K2 en viktig funksjon i kroppen, da de aktiverer proteiner som hjelper til med å flytte kalsium fra blodårene til skjelettet. Vitamin D er også med på å opprettholde et normalt nivå av kalsium i blodet.

Mangel på vitamin D og vitamin K2 kan være skadelig

Hvis du ikke får i deg nok av vitamin D svekkes skjelett og tenner. Tydelige tegn på D-vitaminmangel er også generell slapphet, smerter i muskler og ledd, og tretthet.

Rundt 90 prosent av befolkningen i den vestlige verden har mangel på vitamin K2.

Ved å ta vitamin D og vitamin K2 som et tilskudd til kostholdet, er du på den sikre siden. Det naturlige kosttilskuddet K2 Vitamin Infinity inneholder dagsbehovet av både vitamin K2 og vitamin D3 i samme kapsel. Et godt utgangspunkt for vedlikehold av kroppen din.