Hva menes med normal benbygning?

Med normal benbygning mener vi at skjelettet ditt er sterkt nok til at du ikke opplever nevneverdige plager i hverdagen, slik at du kan gjennomføre dagligdagse gjøremål uten problemer.

Selv om vi nordmenn generelt er flinke til å få i oss nok kalsium via kosten, ligger vi likevel på verdenstoppen når det gjelder bruddskader. Spesielt den eldre delen av befolkningen er utsatt, og det er flere kvinner enn menn som brekker noe. 

Benmassen i kroppen reduseres naturlig allerede fra fylte 30 år

Det faktum at det er de eldre som er mest utsatt for bruddskader, kan forklares med at benmassen i kroppen reduseres naturlig allerede fra fylte 30 år. Det er derfor viktig å gjøre det du kan for å opprettholde en normal benbygning, og det gjør du ved å vedlikeholde kroppen din.

Mosjon og riktig kosthold

For at benbygningen din skal holde seg sterk er mosjon viktig. Du trenger ikke trene aktivt, selv om det selvfølgelig også er bra, men du kommer langt med en gåtur i rask gange hver dag. Det viktigste er at du blir litt andpusten og at pulsen slår litt raskere enn den normalt gjør.

Fra vi var små har vi lært at kalsium styrker skjelettet, men kalsium kan faktisk også gjøre skade på kroppen din hvis det ikke når helt frem til skjelettet og fester seg på innsiden av blodåreveggene sammen med avleiringer og andre avfallsstoffer.

Vitamin K2 som tilskudd til kosten

Det mindre kjente vitaminet K2 finnes først og fremst i fermenterte matvarer, som ikke er en stor del av det normale vestlige kostholdet. I Japan derimot er nasjonalretten natto, som består av fermenterte soyabønner, proppfull av vitamin K2.

Vitaminene bidrar til å opprettholde en normal benbygning

Ettersom det kan være en utfordring for oss nordmenn å få dekket kroppens behov for vitamin K2 via kostholdet, er et godt alternativ å ta K2-vitamin som kosttilskudd. Hver kapsel av K2 VItamin Infinity inneholder dagsbehovet for både vitamin K2 og vitamin D3.

Kombinasjonen av disse vitaminene bidrar til å vedlikeholde normale kalsiumverdier i blodet og opprettholde en normal benbygning.