Hva er normale kalsiumverdier i blodet?

Vi nordmenn er generelt flinke til å få i oss kalsium. Noen tar også kalsium som kosttilskudd. Kalsium er bra for kroppen fordi det bidrar til et sterkt skjelett og sunne tenner. Ulempen er imidlertid at kalsium også fester seg som et belegg i blodårene dine.

Et for høyt kalsiumnivå i kroppen kan føre til en rekke ubehagelige plager som for eksempel muskelsvakhet, tretthet, depresjoner og forstyrrelse av hjerterytmen, som i verste fall kan føre til hjerte- og karsykdommer. For høye kalsiumverdier i blodet kan også føre til trange blodårer, som hindrer blodet i å passere fritt gjennom blodårene.

Det optimale er derfor å sørge for å ha et normalt kalsiumnivå i blodet. Nivået bør ligge mellom 2,10 og 2,60 mmol per liter blod. 

Slik holder du kalsiumnivået i blodet nede

Du bør sørge for at kroppen får tilstrekkelig med vitamin D og vitamin K2. Disse to viktige vitaminene aktiverer proteiner i kroppen som hjelper til i prosessen med å frakte kalsium fra åreveggene til skjelettet. 

Bidrar til å vedlikeholde sentrale funksjoner i kroppen

Over 90 prosent av befolkningen i den vestlige verden har mangel på vitamin K2 i kroppen. I Japan derimot, har de ikke dette problemet da den populære nasjonalretten natto inneholder store mengder vitamin K. Natto er fermenterte soyabønner, som tydeligvis smaker bedre enn det ser ut.

Vitamin D finner du i matvarer som for eksempel fet fisk og meieriprodukter, mens vitamin K2 finnes i enkelte oster og i fermenterte matvarer. Hvis du derimot ikke er så glad i muggost og annen fermentert mat, kan et godt alternativ være kosttilskuddet K2 Vitamin Infinity.

Hver kapsel av dette kosttilskuddet inneholder dagsbehovet for både vitamin D3 og vitamin K2. Kombinasjonen av disse vitaminene bidrar til å vedlikeholde sentrale funksjoner i kroppen din.