Derfor er det viktig å opprettholde en god benbygning

De aller fleste har et ønske om å bli gammel uten nevneverdige plager, slik at man eldes med stil. Men for at du skal kunne gå fremtiden i møte med rak rygg og godt humør, er det viktig med god benbygning og normal muskelfunksjon.

Det å bli gammel er ikke alle forunt, likevel er det ikke alle som liker å kjenne på kroppen at den blir eldre. Men det å ha muligheten til å eldes med god helse, fremdeles kunne stå rakrygget, være sterk og ha en kropp som fungerer slik den skal, er noe alle mennesker verdsetter.

Vedlikehold og styrking av benbygningen blir nemlig viktigere med økende alder

Med alderen er det naturlig at vi blir både stivere og stølere, og da det er vesentlig med regelmessig mosjon for å forhindre at du ikke mister mobiliteten. Vedlikehold og styrking av benbygningen blir nemlig viktigere med økende alder, og stikkordet er forebygging.

Det er ikke uten grunn at kilden til å føle seg ungdommelig og nøkkelen til et lengre liv sies å være fysisk aktivitet.

Fakta - For å opprettholde et sterkt skjelett er det viktig med regelmessig aktivitet.

For å opprettholde et sterkt skjelett er det viktig med regelmessig aktivitet.

Styrke kroppens reisverk

Tenk på det slik: Du kan ikke bygge en skyskraper eller en annen stor bygning uten at grunnlaget, fundamentet, er solid. På samme måte sier det seg selv at et sterkt skjelett er viktig – det er tross alt kroppens reisverk.

Jo tidligere du starter med å styrke kroppen, desto bedre utgangspunkt får du. Men selv om du ikke har mosjonert tidligere, er det aldri for sent å begynne.

Uansett alder, vil fysisk aktivitet bygge benvev og gjøre knoklene dine sterkere. Det er derfor det viktigste du kan gjøre for å ivareta kroppen din på best mulig måte.

Uansett alder, vil fysisk aktivitet bygge benvev og gjøre knoklene dine sterkere

Fysisk aktivitet er i tillegg vesentlig for kroppens balanse, noe som også bidrar til å minimere sjansen for å snuble eller falle. Med en stødigere kropp vil du samtidig redusere risikoen for brudd hvis du først skulle dette over ende.

Mosjon og kosthold

6 grunner til å ta vitamin K2, D3 og B1 i samme kapsel:
  • Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benbygning
  • Vitamin K2 bidrar til normal blodlevring
  • Vitamin B1 bidrar til å opprettholde normal hjertefunksjon
  • Vitamin D bidrar til normale kalsiumnivåer i blodet
  • Vitamin D bidrar til å støtte god muskelfunksjon
  • Vitamin D støtter immunsystemets normale funksjon

Skal du gi kroppen din et godt utgangspunkt til det som forhåpentligvis blir et langt liv du trives med, er det viktig å ta vare på benbygningen. Da trenger du nemlig ikke å la alderen diktere hva du kan og ikke kan gjøre.

En aktiv hverdag er likevel ikke det eneste som er viktig for en god helse senere i livet, men også et sunt og variert kosthold.

En velfungerende kropp gjør at du kan unngå begrensninger i hverdagen

En kombinasjon av disse tingene er noe av det du selv kan gjøre for at kroppen din skal kunne spille på lag så lenge som mulig.

Som et supplement til dette, kan du velge å ta tilskudd av vitaminer. Vitamin K2 med vitamin D bidrar blant annet til å opprettholde en normal benbygning og bidrar til å støtte en god muskelfunksjon.

En velfungerende kropp gjør at du kan unngå begrensninger i hverdagen. Slik får du også muligheten til å gjøre det du vil, enten om det er å gå tur i terrenget, jobbe i hagen eller leke med barnebarna.