Den norske suksesshistorien bak K2 Vitamin

Fra å være ukjent, til å bli supervitaminet “alle” snakker om – K2 har på få år blitt en naturlig del av hverdagen til flere hundre tusen nordmenn. Det er det mange gode grunner til for både hjerte- og benhelsen din.

Historien om vitamin K2 startet allerede i 1929. Da oppdaget den danske biokjemikeren Henrik Ramm K-vitamin, som han fikk Nobelprisen i medisin for i 1943. Det tok likevel mange år før K2 fikk fotfeste i landet vårt. Men den som venter på noe godt venter som kjent ikke forgjeves.

Trang fødsel for K2 Vitamin

Siden K2 Vitamin ble startet i 2005 har vi gått fra å være en utfordrer til å bli blant Norges mest populære kosttilskudd. I løpet av disse 14 årene har over 200 000 kunder til sammen tatt millioner av kapsler – det gjør kundene våre til Norges tredje største by!

Fakta - Det kan være vanskelig å finne frem i jungelen av helsekostprodukter.

Det kan være vanskelig å finne frem i jungelen av helsekostprodukter.

Men populariteten har ikke alltid vært den samme som den er i dag. Det var først da nettsiden K2 Vitamin kom i 2013 folk for alvor fikk øynene opp for K2-vitaminets fantastiske egenskaper.

For skulle du ha kosttilskudd i “gamle dager” måtte du på en helsekostbutikk. Snart kom kosttilskuddene inn på apotekene, og i dag kan du kjøpe det i tusenvis av nettbutikker. Men hvordan kan du som forbruker vite hva som fungerer i jungelen av kosttilskudd?

6 grunner til å ta vitamin K2 og D3 i samme kapsel:
  • Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benbygning
  • Vitamin K2 bidrar til normal blodlevring
  • Vitamin D bidrar til å opprettholde god benbygning
  • Vitamin D bidrar til normale kalsiumnivåer i blodet
  • Vitamin D bidrar til å støtte god muskelfunksjon
  • Vitamin D støtter immunsystemets normale funksjon

Dette var også utgangspunktet til K2 Vitamin – hvordan fortelle folk at det faktisk fungerer? Det bekreftes nemlig gjennom mange studier og undersøkelser, og etter hvert som supervitaminets gode effekter har blitt kjent tar stadig flere av oss sine daglige kapsler.

Forskerne har bevist at K2 Vitamin virker

Siden begynnelsen har produktet K2 Vitamin kontinuerlig blitt utviklet, og oppskriften forbedret. I dag inneholder hver eneste kapsel 40 mikrogram vitamin D3 og 200 mikrogram vitamin K2 – det er mer enn dobbelt så mye som ved lanseringen i 2013.

Vår leverandør av vitamin K2 er det børsnoterte norske selskapet NattoPharma. K2 Vitamin fra NattoPharma kalles MenaQ7 og er såkalt naturidentisk. Det har en renhetsgrad på hele 98 prosent, hvilket er mer enn noen annen tilbyder av K2-vitamin.

Fakta - Professor emeritus Jan Oxholm Gordeladze er blant dem som har forsket på vitamin K2.

Professor emeritus Jan Oxholm Gordeladze er blant dem som har forsket på vitamin K2.

NattoPharma er ledende i verden på K2-vitamin. Blant annet fikk de nylig bevilget 30 millioner kroner fra Horizon 2020, som er EUs fond for forskning, utvikling og innovasjon. NattoPharma har for øvrig brukt over 300 millioner kroner på forskning, utvikling og kliniske studier på K2-vitamin – hittil.

– Vi har mange forskningsrapporter på at K2 har god effekt. Det er et veldokumentert produkt som har bestått mange prøver under flere års forskning og utvikling, og det kommer stadig nye oppdagelser og studier som bekrefter hvor viktig K2 er, sier daglig leder i K2 Vitamin, Kim Øien.

K2 Vitamin er et helnorsk produkt: Det forskes på og utvikles av et norsk selskap. Til og med pakkingen foregår i Norge, av arbeidsinkluderingsbedriften Sens AS – det er nemlig viktig for oss i K2 Vitamin å vise samfunnsansvar.

K2 Vitamin er trygt

Fakta - Ser dagens K2 Vitamin-eske ut.

Ser dagens K2 Vitamin-eske ut.

K2 Vitamin har i løpet av årene gjennomgått utallige kliniske studier. Det vil si at forskningen er gjort på mennesker, og på den måten at én gruppe har fått placebo, altså narremedisin, mens en annen har fått K2 Vitamin.

Kun to prosent av kosttilskuddene som selges i dag har gode nok studier – K2 Vitamin er én av dem.

Resultatene av forskningen og at vi kan følge og dokumentere hele produksjonsprosessen fra A til Å, gjør at K2 Vitamin er et trygt kosttilskudd.

Hvorfor trenger jeg K2 Vitamin?

Det er ikke mye K2-vitamin i vårt naturlig kosthold. Det er fordi en viktig kilde til vitamin K2 er fermentert mat, altså mat som er gjæret. At vi spiser lite fermentert mat er årsaken til at 97 prosent i den vestlige verden får for lite K2-vitamin.

Fakta - Vi spiser lite fermentert mat i den vestlige verden, og får derfor i oss for lite K2-vitamin.

Vi spiser lite fermentert mat i den vestlige verden, og får derfor i oss for lite K2-vitamin.

Hvis kroppen får i seg anbefalt mengde K2-vitamin bidrar du til å opprettholde normal benbygning og normal blodlevring. D3-vitamin bidrar blant annet til normale kalsiumnivåer, god muskelfunksjon, støtte til immunsystemet og i tillegg er det bra for tennene.

Spiser du mye grønnsaker, frukt, nøtter, bær, kjøtt og fisk vil du få i deg nok vitaminer. Unntaket er K2. Det har forskningen bevist, og det vet kundene våre. Derfor tar de K2 Vitamin – og de deler gjerne historiene sine om hvordan de har fått et bedre liv.

Kundene er K2 Vitamins beste ambassadører

Man kan forske og utvikle så mye man vil, men om man har et produkt som ikke fungerer vil ikke folk ha det og de slutter å kjøpe. Det er derfor vi kaller kundene vi har for våre beste ambassadører – de kjenner bokstavelig talt den positive virkningen på kroppen. De vet at K2 Vitamin fungerer.

Fakta - Eva og Egil fra Oslo tar K2 Vitamin for kroppens skyld.

Eva og Egil fra Oslo tar K2 Vitamin for kroppens skyld.

Siden nettsiden vår ble lansert har hundrevis av fornøyde kunder fortalt hvordan de har fått en bedre hverdag takket være K2 Vitamin. Vi er stolte av å dele historiene deres – om Erik som tar K2 Vitamin fordi han vil ta vare på hjerte- og karsystemet, Eva og Egil som tar K2 Vitamin for kroppens skyld, og Bibbi som er mykere som 70-åring enn da hun var yngre.

Felles for dem og de mer enn 200 000 kundene våre er at alle har lest seg grundig opp på kosttilskudd, og valget har falt på K2 Vitamin. Hvem vet – kanskje du blir den neste som forteller din K2 Vitamin-historie?