– Bearbeiding av matvarer reduserer næringsinnholdet

Astrid Leer-Salvesen er bosatt i Oslo, og hun er lidenskapelig opptatt av mat, helse og ernæring. Det var også grunnen til at hun valgte å ta en bachelor i ernæring og fordype seg i næringsstoffenes fysiologiske virkning på kroppen.

– God og sunn ernæring er avgjørende for menneskets vekst, utvikling og trivsel. Derfor er et sunt og rikt sammensatt kosthold viktig for livskvaliteten vår, sier hun.

6 grunner til å ta vitamin K2 og D3 i samme kapsel:
  • Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benbygning
  • Vitamin K2 bidrar til normal blodlevring
  • Vitamin D bidrar til å opprettholde god benbygning
  • Vitamin D bidrar til normale kalsiumnivåer i blodet
  • Vitamin D bidrar til å støtte god muskelfunksjon
  • Vitamin D støtter immunsystemets normale funksjon

Vi mangler vitaminer og mineraler

Mange av helseproblemene som eksisterer i dag har sammenheng med kostholdet vårt, og mangel på viktige næringsstoffer.

Samfunnet har endret seg, vi mennesker har endret oss, jordbruket har endret seg og næringsinnholdet i maten er ikke som det en gang var.

Vi velger ofte lettvinte løsninger med for eksempel halvfabrikert mat som inneholder mye salt og sukker, selv om vi vet at bearbeiding av matvarer reduserer næringsinnholdet.

I tillegg til at noen av oss spiser veldig ensformig, har det også dukket opp flere trenddietter som kan gi mangel på viktige mineraler og vitaminer.

Ikke nok med vitamin K2 fra fermentert mat

Før ble all mat laget fra bunnen av, og man bakte brød av surdeig og urkorn som inneholdt masse viktige næringsstoffer. Det ble kokt kraft og man brukte hele dyret i matlagingen, inkludert innmaten som ga masse god næring.

Mat ble fermentert for å kunne holde seg i ukevis, da de ikke hadde kjøleskap. Fermenteringsprosessen gjør at næringsstoffene i maten blir mer lettfordøyelig og lettere tas opp i kroppen.

Fermentert mat inneholder rikelig med vitamin K2. Siden vi ikke spiser like mye fermentert mat som før, anbefales det å supplere med kosttilskudd som K2 Vitamin Infinity.

Astrid Leer-Salvesen

Astrid er 36 år og har en bachelor i ernæringsfysiologi fra Bjørknes Høyskole. Så lenge hun kan huske har hun vært lidenskapelig opptatt av mat, helse og ernæring.

 

– Målet mitt er å dele mest mulig kunnskap om kostholdets betydning for helsen gjennom hele livet, og gi folk en forståelse av at maten har en sentral plass i forebygging og behandling av sykdommer. Jeg ønsker å hjelpe andre til å få mer energi i hverdagen, økt livskvalitet og en sunnere livsstil gjennom mat og fysisk aktivitet.

 

Fokusområder

  • Småbarnsernæring
  • Vektnedgang
  • Forebygging av livsstilsykdommer
  • Ernæring for eldre
  • Bærekraftig kosthold